Over Blaque

De vrouw achter het Blaque-concept is Githa Oosterman. Als jong meisje raakte ze vertrouwd met de wereld van mode en design. Ze maakte kennis met elegantie, diverse stijlen en materialen en ervoer de magische kracht van mode op vrouwen.


Tijdens haar vele reizen bezocht Githa de fashion cities van de wereld en zag hoe de internationale beau monde zich kleedde. Dat kan ook in Nederland, dacht Githa.

Geïnspireerd door wat ze zag en gedreven door haar passie voor mode, ontstond het plan om in Nederland elegante bruids-, avond- en bussinessmode toegankelijker te maken. Voor iedere vrouw op elk feest, huwelijk of zakelijk moment. 

Niet veel later hingen er meer dan 1000 stijlvolle jurken op de bovenste verdieping van een statig monumentaal 19e eeuws Haarlems pand. In 2017 zijn wij verhuisd naar een groter pand op de Oudeweg 8 in Haarlem. Zachte vloerbedekking, grote paskamers en een mooie kroonluchter nodigen uit tot een middag passen. Een grote inloopkast met jurken in alle maten en kleuren. Voor één keer stralen in haute couture van gerenommeerde merken.

De filosofie van Blaque is de drempel naar avondmode te verlagen en bereikbaar te maken voor iedere vrouw. Het persoonlijke verhuurconcept maakt het mogelijk om voor elke gelegenheid iets nieuws te dragen volgens het laatste modebeeld. Daarnaast maakt Blaque veel kleding op maat voor aantrekkelijke prijzen, zodat u precies het kledingstuk kunt laten maken zoals u het wilt hebben. Ook maakt Blaque Couture duurzame jurken en mantelpakjes. Met bijpassende accessoires zoals schoenen, hoeden, tasjes, sjaals en handschoenen.

Een 'élégance de jour à nuit' in een steeds wisselende look en stijl.