Tips & Tricks

Er zijn vijf soorten lichaamstypes: een peervormig figuur, een appelfiguur, zandloperfiguur, recht figuur en hartvormig figuur. Als u niet goed welk figuur u heeft, ga dan voor de spiegel staan en teken uzelf met stift op de spiegel na.Peervormig figuur

Smalle schouders, brede(re) heupen, een platte buik, slanke taille, kleine(re) borsten, vollere bovenbenen en dijen. Voorbeelden zijn Adèle en Jennifer Lopez. Bij een peerfiguur is het belangrijk dat je de nadrukt legt op je slanke bovenlichaam door strakke tops te dragen of een jasje dat je schouders goed laat uitkomen door schoudervullingen erin te plaatsen. Houd de onderkant van de kleding rustig door een donkere kleur te nemen. Draag niet (te) strakke kleding. Een A-lijn jurk is een goed model. Draag hoge hakken, zodat je langer lijkt.

 

Appelfiguur

Bij een appelfiguur zijn de schouders breder dan de heupen, u heeft smalle benen, geen echte taille, smalle heupen, grote borsten en brede schouders. Voor een vrouw met een appelfiguur is het beste om ruimvallende tops en blouses te dragen met een mooi decolleté. Dat maakt u langer en slanker. Het is ook goed om tops van een donkere kleur te kiezen en zachte stoffen. Uw slanke benen benadrukt u met strakke broeken met killer heels. Rokjes kunnen van een print voorzien zijn. Voorbeelden: Lindsey Lohan, Jessica Simpson en Drew Barrymore.

 

Zandloperfiguur

Heeft u een zandloperfiguur, dan zijn uw schouders en heupen ongeveer even breed en heeft u een duidelijke taille en volle borsten. Voor veel dames is dit het meest perfecte figuur. Heel mooi is het dragen van een brede riem of broek met tailleband, dan komt uw figuur prachtig uit. Draag strakke tops en jurken of rokken, die driekwart van lengte zijn. Een lange jurk met split laat u figuur heel mooi uitkomen. Bekende voorbeelden zijn Marilyn Monroe, Kim Kardashian en Beyonce.

 

Recht figuur

Een vrouw met een recht figuur heeft een slanke en atletische bouw, bijna geen taille, smalle schouders en heupen en weinig vrouwelijke vormen. U kunt met een recht figuur veel hebben, maar vermijd wijde, rechte kleding. Strakke truitjes geven uw figuur een mooie vorm en zeker als deze bij de taille wijder uitlopen. Ook tops met prints of horizontale strepen kunnen erg goed. Asymmetrische jurken of jurken met een empire model zullen u ook goed staan. Dat geeft u extra taille en breekt de rechte lijn. Bekende voorbeelden zijn: Cameron Diaz en Gwyneth Paltrow.

 

Hartvormig figuur

Met een hartvormig figuur heeft u brede schouders en rug, volle borsten, een buikje, volle armen, slanke benen, kleine billen en de schouders zijn breder dan de heupen. Het beste kunt u langere tops met een V-hals dragen. Dat zorgt ervoor dat u uw bovenlichaam verlengt. Heeft u grote borsten, dan kunt u voor een lange wikkeltop kiezen. Draag liever geen tops met spaghettibandjes of halter. Een - wijdere - broek of rok met print geeft uzelf meer taille. U kunt u voorstellen dat broeken met wijd uitlopende pijpen u ook erg goed staan. Bekende sterren zijn: Naomi Campbell en Lara Stone.